De syv vanligste faktorene i for tidlig aldring

The Seven Most Common Factors in Premature Aging

Aldring er den naturlige prosessen med å bli eldre. Likevel er det mange faktorer som spiller en rolle i om vi blir grasiøse, eller hvis vi er en av to personer som alder raskere enn vår biologiske alder.

Mer enn halvparten av oss ser eldre ut enn vi egentlig er fordi vi enten engasjerer seg i atferd som øker vår aldring, eller vi støtter ikke aktivt en ungdommelig kropp gjennom passivitet. Kunnskap er makt, og jo mer du vet om å bekjempe aldringsprosessen, jo mer kontroll kan du ta for å opprettholde en sunnere, yngre kropp og sjel.

1- Prematur aldring og holdning

Hodet spiller en viktig rolle i om vi blir eldre raskere eller langsommere, og vi kan bruke tankene til å hjelpe oss å akselerere eller avta prosessen. Lykkere mennesker er ganske enkelt yngre ser folk. Jo mer du holder håp, optimisme og glede øverst på listen over prioriteringer, jo yngre blir ansiktet ditt. Dessuten lever lykkeligere mennesker lengre ofte med færre helseproblemer som hjertesykdom, høyt blodtrykk og til og med vondt ledd og bein.

Perpetual anger og nød kan danne seg permanent på ansiktet i form av fine linjer og dype rynker. Når ansiktet uttrykker kronisk trist eller sint følelser, kan konstant scowling bli til rynker dannet av muskelminnet.

Et lykkeligere ansikt er uten rynket øyenbryn og scowl-merker fordi musklene har brukt mer tid i en avslappet tilstand. Dette betyr ikke at en dårlig dag vil gi deg et ansikt fullt av rynker, men hvordan ansiktet ditt gir uttrykket mer enn 50% av tiden, kan avgjøre hvor tidlig du danner rynker, hvor og hvor dypt.

2- Aldring, røyking og drikking

Vi vet alle at røyking og drikking i overskudd ikke er bra for oss. De fører til alle slags helseproblemer og depleterer kroppene våre med nødvendige næringsstoffer. I tillegg er linjene og misfargingen av en røyker eller drikker slitt over hele ansiktet. Huden trenger en viss mengde hydrering, kollagen, elastin og oksygen for å se ungdommelig og sunn.

Røykerne utvikler fine linjer rundt munnen, dypere panne rynker, og er dobbelt så sannsynlig å utvikle dårlige tenner. Hele kroppen, inkludert ansiktshuden, er fratatt nok oksygen, og utseendet på røykerens ansikt kan være tydelig over tid.

Drikker for mye kan også gi permanente karakterer på kroppen. Bortsett fra de skadelige effektene på leveren og nyrene, har tunge drikker ansiktshud som har blitt misfarget over tid, har dårlig muskelton, og har ofte ødelagte blodårer eller små edderkoppårer.

3- alder, sol, kulde og fuktighet

Vi kan lett akselerere vår aldringsprosess ved å sole seg i solens stråler. Solskader er årsaken til rynker og hud som har blitt skadet permanent.

Alder flekker og andre former for misfarging kan bli alvorlig forverret av solens skadelige UV-stråler. Et ansikt som har tilbrakt mange år arbeidet med brunfargen, ser tungt rynket ut og berører som viseskinn. Når du passerer tjue minutters merke i solen, motvirkes fordelene ved å absorbere nødvendig vitamin D mot skader av UV-strålene til huden.

Å bruke en levetid i kalde omgivelser kan ha en lignende effekt. Snarere enn å skape en tøffere hud, virker huden for tynn og rynker utvikles. Den samme effekten kan ses hos personer som bruker harde aknebehandlinger over en årrekke.

Når akne behandlinger tørker ut huden, kan det forårsake skade som ligner på skader forårsaket av kulde og sol, noe som gir et tørt, tøft, rynket ansikt. Når hudens naturlige oljer er utarmet, mister huden sin elastisitet og ansiktet aldre. Fuktighetsgivende daglig, noen ganger to og tre ganger om dagen, og beskytter huden mot solen og skadelig forkjøling, kan bekjempe disse ganske vanlige effektene på vår aldringsprosess.

4- aldring og kosthold

En av de vanligste misforstod aldrende faktorene er effekten av mat på kroppen. Det er mat som du kan spise som vil hjelpe deg med å beholde en yngre kropp og matvarer som vil hjelpe deg å øke raskere. Å velge en diett som er høy i fett, sukker, bearbeidet mat og lavt i frisk frukt og grønnsaker skaper et indre miljø som er alt annet enn ungdomsvennlig.

Matvarer som forårsaker betennelser, som raffinert sukker, hvitt mel, og til og med overdreven meieriprodukter, kan lett skape betennelse i kroppen som bidrar til aldringsprosessen. Disse matene har en tendens til å gjøre kroppen tyngre i følelse og utseende fordi de indre organene faktisk lider av betennelse. Bortsett fra dette behandler kroppene våre ikke mat som ikke er i sin naturlige form veldig bra, noe som betyr at organisk nedbryting av næringsstoffer ikke blir lagt til biologisk god bruk.

Bytting av et sukkerholdig kosthold med stekt og fet mat, selv om du ikke er overvektig, med en som er høy i naturlige produkter, kan hele kroppen se seg strammere og yngre.

5- aldring og vekt

Å være for tynn eller for tung kan legge til aldringsprosessen. Å være undervekt reduserer de naturlige fettene i ansiktsstrukturen som gjør at huden kan sakte og øker rynkets utseende. En ansiktsløftning eller Botox hjelper ikke et undervektssikt utseende yngre fordi den naturlige fettigheten som fyller ut ansiktet, ikke kan erstattes med medisinske prosedyrer som disse.

Bare å legge fem pund til en undervektig kropp kan bringe tilbake et mykere, rynkefritt ansikt. For mye vekt kan få oss til å bli eldre ved å skape dårlig muskel tone.

Overvektige mennesker, spesielt ettersom de blir eldre, har en tendens til å være mindre aktive, og dette fører til kroniske helseproblemer og sykdommen fortsetter.

Selv i tusenårene, femtiotallet, sekstitallet og noen ganger utover, legger på noen få ekstra pund betyr det ikke at du må bære et ekstra dekk. Snarere målrettet trening kan holde hele kroppen i form mens du legger til muskler, reduserer flabby, rynket utseende som for mye fett kan produsere.

Personer som har lidd av spiseforstyrrelser, har også en tendens til å utvikle rynker, tørr hud og skjelett som funksjoner når de når trettiårene og førtiårene. Kroppen har brukt en lengre periode underernæring, selv om det var femten eller tjue år før.

Effektene av dette fenomenet kan bekjempes gjennom en diett rik på antioksidanter, friske, naturlige matvarer og rikelig muskelbygging som ikke resulterer i overdreven vekttap. Siden stoffskiftet ble gjennomført i løpet av spiseforstyrrelsen, må de som har gjenopprettet regelmessig se en ernæringsfysiolog for å utvikle høye, lave fett, alder som bekjemper kostholdsplaner.

6-aldring og valg

Vi lager alle daglige valg som enten hjelper eller hindrer aldringsprosessen. Regelmessige arbeidsoppgaver kan forhindre for tidlig aldring og holde hele kroppen i god form.

Å velge fjernsyn om kvelden over fysisk anstrengelse kan føre til tidlig aldring.
Den kroniske bruken av sterke kjemikalier på og rundt kroppen kan legge til aldring, for ikke å nevne sykdom.

Alt fra finger neglelakk til naturlige produkter som gjør at du føler deg bra (aka high) og medisinene som vi pumper inn i kroppen vår, kan ha aldersrelaterte bivirkninger.

Jo nærmere vi kan komme tilbake til den naturlige formen vår kropp krever, jo mindre sannsynlig er vi å se vår kropps alder rett foran øynene våre.

Å gjøre valg som fungerer sammen med kroppen vår heller, kan bidra til å senke aldringsprosessen. Lære å lytte til kroppen din kan forandre alt. Stopp å spise når du er full. Hvile når du er trøtt. Fokuser på deg selv på en måte som du aldri har hatt før.

Vend mot naturlige inngrep når det er mulig i stedet for kjemiske endringer for å snu klokken. Dette er enkle valg som virker med kroppens egen naturlige rytme og betaler oss tilbake i utbytte utover troen.

7-aldring og stress

Kronisk, høyt stress liv er en god oppskrift for aldring. Bortsett fra effektene som et bekymret ansikt har på ansiktsrynker, påvirker stress alt fra måten vi bærer oss til vårt energinivå. Folk som blir fortært med daglig stress, går ikke høyt og stolt som mennesker som føler seg godt om seg selv. De beveger seg langsommere og utfordrer kroppene sine mindre. Personer som er overveldet av stresset, har også en tendens til å ha sykdommer som kan hjelpe aldringsprosessen sammen.

En viss mengde stress er faktisk bra for oss, selv om stress som skaper fysiske tegn på kroppen, skal håndteres på en hyggelig og avslappende måte.

Ta en ukentlig massasje og trene rolige treningsformer som Yoga. Meditasjon kan også bidra til å forbedre det generelle stressnivået ditt, noe som kan gjøre at du føler deg mer fokusert og yngre.

Mens vi ikke kan holde fødselsdager i å rulle rundt i vår retning, kan vi ta bekreftende tiltak for å holde aldringsprosessen fra å ta over våre liv. Med mindre stress, bedre kosthold og mosjon, og en lykkeligere utsikt, kan vi beholde vår ungdommelige glede og holde våre ånder mye yngre. Den ungdommelige glede på innsiden vil bli merkbar på utsiden.