Faktorer som påvirker muskelstyrken

Factors Affecting Muscular Strength

Jeg blir ofte spurt om hvorfor en person utvikler styrke og muskel raskere enn en annen når han eller hun utfører de samme øvelsene og følger et lignende styrketrenings treningsprogram. Mange føler at de må gjøre noe galt fordi de ikke får de samme resultatene, muskelstyrken eller muskelutviklingen som en annen person. Det er viktig å innse at det er seks primære faktorer som påvirker hver enkeltes evne til å oppnå styrke og muskelutvikling, og vi har liten eller ingen kontroll over de fleste.

Jeg blir ofte spurt hvorfor en person utvikler styrke og muskel raskere enn en annen når han eller hun utfører de samme øvelsene, etter samme treningsprogram. Mange føler at de må gjøre noe galt fordi de ikke får de samme resultatene som en annen person. Det er viktig å innse at det er seks primære faktorer som påvirker hver enkeltes evne til å oppnå styrke og muskelutvikling, og vi har liten eller ingen kontroll over de fleste.

Type muskelfiber

En av de mest innflytelsesrike faktorene er muskel fiber type. Vi har to grunnleggende typer muskelfibre, ofte referert til som "langsomt tull" og "rask tull". Slow twitch muskelfibre er best brukt til kardiovaskulære (aerobic) aktiviteter. De produserer små nivåer av styrke i lange perioder og er dermed bedre egnet for utholdenhetsaktiviteter. Raskfibrefibrene brukes best til anaerob aktiviteter. De produserer høye nivåer av kraft i korte perioder og passer best for kraftaktiviteter som vektløfting.

De fleste menn og kvinner har en jevn kombinasjon av både langsomt trikotasje og raske tøfffibre. Noen arver imidlertid en høy prosentandel av tregtrekkfibre som forbedrer ytelsen i utholdenhetsaktiviteter, som langdistanse løpere. De fleste maratonløpere i verdensklasse har en veldig høy mengde tregtrekkfibre. Sprintere eller fotballspillere i verdensklasse har for eksempel relativt raskere muskelfibre. Selv om begge fibertyper reagerer positivt på treningsøktene, opplever de raske tretypene større økning i muskelstørrelse og styrke, og kan dermed få større og / eller raskere resultater fra et styrketreningsprogram.

Alder

En annen faktor som vi har liten kontroll på er alder. Studier viser at folk i alle aldre kan øke muskelstørrelsen og styrke som et resultat av et trygt og effektivt styrketreningsprogram. Imidlertid synes styrken og muskeløkningen å være større fra 10-20 år, årene med rask vekst og utvikling. Etter å ha oppnådd normal fysisk modenhet, kommer muskelforbedringer vanligvis ikke like raskt.

Kjønn

Kjønn påvirker ikke kvaliteten på muskelen vår, men påvirker kvantiteten. Selv om menn og kvinner muskelvev er karakteristisk, har menn generelt mer muskelvev enn kvinner gjør fordi muskelstørrelsen økes ved tilstedeværelse av testosteron, det mannlige kjønnshormonet. Jo større musklene er, desto sterkere er personen; Det er derfor de fleste menn er sterkere enn de fleste kvinner.

Limb og muskel lengde

En annen styrkefaktor som er naturlig bestemt er lem lengde. Personer med korte lemmer har en tendens til å kunne løfte mer vekt på grunn av fordelaktige løftfaktorer (armer og ben). På samme måte kan forskjeller i styrkeutvikling oppstå på grunn av variasjon i muskel lengde. Noen mennesker har lange muskler, og noen har korte muskler. Personer med relativt lange muskler har større potensial for å utvikle størrelse og styrke enn personer med relativt korte muskler.

Tendon-innsatspunkt

Muskelstyrken påvirkes også av punktet av senetinnsetting. For eksempel, la oss si at Jim og John begge har samme arm og muskel lengde. Imidlertid legger Jims biceps-senne seg til underarmen lenger fra albueforbindelsen enn Johns gjør. Dette gir Jim en biomekanisk fordel: han er i stand til å løfte mer vekt enn John i biceps øvelser som Biceps Curl.

Andre viktige faktorer

Alle disse faktorene påvirker vår evne til å oppnå styrke og muskelutvikling gjennom trening. Vær imidlertid oppmerksom på at den mest innflytelsesrike faktoren for å oppnå gode resultater, er å bruke en svært langsom, kontrollert løftebevegelse og løfte opp til muskelmasse.

I tillegg til å bruke god løfte teknikk, er det helt avgjørende at du ikke bare trener med intensitet på et velbalansert program, men gir også musklene nok hvile mellom treningstimer. Overtraining er en vanlig feil folk gjør; det skjer ikke bare når du ikke lar musklene dine hvile nok, men også når du trener med for mange sett og øvelser for hver muskelgruppe.

En annen feil folk gjør, gjør det samme programmet igjen og igjen, selv etter at de har nådd et platå. Hver gang du 1) slutter å oppnå styrke eller muskelstørrelse eller 2) kjeder deg, er det viktig at du endrer programmet slik at du kan gå gjennom en helt ny fase som oppnår nye resultater.

Vi arver de fleste av disse faktorene som påvirker styrken fra foreldrene våre, og de har stor innvirkning på vår størrelse, styrke og utseende. Det er veldig viktig at du ikke blir besatt av å se ut som en verdensklasse kroppsbygger - eller en annen kroppstype som ikke er din egen. Vi er ikke alle ment å se det samme. Det er veldig viktig at du lærer om og aksepterer din egen kropps egenskaper og type, slik at du kan utvikle et rimelig program som er spesifikt for realistiske mål og personlige interesser.

Genetikk spiller tydeligvis en rolle i helse og utseende, men de bestemmer absolutt ikke hvor ofte eller godt du trener. Selv om du er født med en genetisk predisponering for å være overvektig eller svak, er måten du lever på, hva som til slutt vil avgjøre om du blir fit og sterk eller fett og svak.

Vektløfting gir mange viktige fordeler som ikke kan oppnås ved annen øvelse eller aktivitet. Fysiologisk, fordelene ved konsekvent styrketrening inkluderer økning i muskelstørrelse og tone, økt muskelstyrke, og økning i sener, ben og ligamentstyrke. Styrketrening har også vist seg å forbedre psykisk helse også, ved å øke selvtillit, selvtillit og selvverdi. Hvis du forstår og godtar kroppen din, vil du kunne jobbe med den, ikke mot den. Alle kan forbedre deres styrke, utseende og ytelsesnivå ved å gjennomføre et effektivt styrketreningsprogram.