5 tegn på at du tar kostholdet ditt for langt

5 Signs You’re Taking Your Diet Too Far

Da jeg først startet i privat praksis, kom klienter til meg fordi noe var galt. De fleste av dem kjempet med vekten, eller ble nylig diagnostisert med en tilstand som høyt kolesterol eller forhøyet blodtrykk. I dag, sunn, passende klienter planlegger avtaler med meg for å velge min hjerne. Mange beskriver seg selv som helsemessige som ønsker å lære alt de kan om optimal ernæring, de varmeste superfoodene og de nyeste trender. Jeg elsker at ernæring nå regnes som spennende, til og med sexy.

Men jeg ser til og med sunt å spise og vekttap tatt til ekstremer, noe som faktisk kan forverre fysisk og følelsesmessig velvære og negativt påvirke livskvaliteten. (Saks i punkt: En nylig studie fremhevet hvordan obese tenåringer prøver å gå ned i vekt, er i fare for å utvikle spiseforstyrrelser.) Dette emnet er spesielt rettidig da de sosiale medier opprørte etter tirsdagens finale av The Biggest Loser, hvor vinneren Rachel Frederickson mistet så mye vekten som Time.com rapporterte at hun ikke ville få lov til å modellere i noen land basert på hennes BMI, og i forkant av National Eating Disorders Awareness Week fra 23. februar til 1. mars.

Selv om dette innlegget absolutt ikke er ment å diagnostisere noen, er det fem indikasjoner på at din sunne innsats kan ha dratt inn i skadelige mønstre.

Du har blitt skala-besatt

Jeg tror faktisk det er helt greit, og for noen mennesker, enda sunnere, ikke å veie seg selv. (Finn ut hvorfor i mitt forrige innlegg 5 grunner til at du kan hoppe over skalaen.) Men hvis du gjør det, behandle veier inn som en enkel virkelighetskontroll for å hjelpe deg å forstå kroppens mønstre og for å se om du beveger deg i riktig retning . Det er også viktig å sette tallene i riktig perspektiv. Vekt svingninger fra dag til dag, og til og med time til time, er helt normale, for når du går på en skala, veier du ikke bare muskel og kroppsfett, men også: væske, mat i GI-systemet som ikke har blitt fordøyd og absorbert avfall som ikke er eliminert; og glykogen, lagringsformen av karbohydrat du bærer i leveren og musklene. De sistnevnte tre kan skifte betraktelig og raskt, mens endringer i muskel og fettvev skjer langsommere. Også, du kan beholde vann eller bygge muskler som du mister kroppsfett, noe som betyr at tallet på skalaen kan forbli det samme, selv om du blir slankere.

Av alle disse grunnene forteller ikke vekt alene deg mye. Likevel blir mange mennesker fikset på tallet, og de føler seg sint eller deprimert hvis det ikke går ned, eller hvis det ikke faller fort nok. Hvis du finner deg selv vei mer enn en gang om dagen, eller hvis humøret ditt er alvorlig påvirket av nummeret, eller hvis du er undereat eller overexercise fordi vekten din ikke har gått ned, har ditt forhold til vekt sannsynligvis blitt usunn. Vurder å slippe av skalaen og fokusere på hvordan kroppen din føles i stedet - og snakke med en helsepersonell om rimelige vektforventninger.

Du er hemmelighetsfull om kostholdet ditt

Når du prøver å spise sunt og gå ned i vekt, er det ingen grunn til å fortelle alle og deres mor om ditt personlige regime. Men hvis du føler behov for å unngå emnet fordi du er redd for at du blir dømt for å være for streng, kan du krysse inn i uordnet territorium. Dette er spesielt tilfellet hvis ditt eget tarminstinkt forteller deg at du er altfor begrenset, men du kan ikke eller ikke vil stoppe.

I min erfaring er et stort rødt flagg en vilje til å holde seg til en restriktiv plan til tross for usunne bivirkninger som tretthet, humørhet og irritabilitet, søvnforstyrrelser, dårlig immunitet og konstant sult. Selv om du mister vekt eller du spiser ultralyd mat, hvis du ikke holder deg næret, lover jeg at du gjør mye mer skade enn godt. Gjennom mine 15+ år jobbet med klienter, har jeg funnet ut at det å skape mer balanse (og ofte legge mat til en plan) fører til mye bedre resultater, ikke bare for vektkontroll, men også for følelsesmessig velvære og et sunt sosialt liv . For mer om kostholdsstrategier som kan gå galt, sjekk ut 5 Common Dieting Mistakes, Løst.

Selvtillit er knyttet til din vekt eller matvaner

Selv klienter som vet at jeg egentlig ikke er matkritiker, er noen ganger redd for å fortelle meg hva de har spist. Det er vanligvis fordi de dømmer seg selv: De har utviklet et mønster av å føle seg lykkelig og bemyndiget når de har vært "gode" og slår seg opp når de har vært "dårlige". Dessverre kan disse foreningene stoppe fremgangen din, fordi de ikke lar deg undersøke hvorfor du går av sporet. Og når du ikke vet hvorfor du gjør noe, er det veldig vanskelig å endre.

Sannheten er at du kan glide opp fordi kostholdet ditt er for strikt og dine sulthormoner raser. Hvis det er tilfelle, ligger fiksningen i å balansere ut hva du spiser, ikke berating deg selv. Eller, hvis du har en tendens til å spise på grunn av stress eller angst, er det viktig å ta vare på dine følelser, og ikke forsøke å ha mer viljestyrke. Så hvis du har fått et pund eller to i denne uka, eller din kale rote i skarpere mens du bestilte takeout igjen, forby den harde selvpraten og kritikken. I stedet ta et objektivt blikk på triggerne dine, fokusere energien din der, og minne deg selv om at helsen handler om fremgang, ikke perfeksjon.

Det meste av din mentale energi tilbys å tenke på kostholdet eller vekten din

Noen av mine klienter elsker matapplikasjoner og andre verktøy som hjelper dem med å registrere hva de spiste og spore sin vekt. Andre gjør det ikke. Men en ting er sikkert: for noen mennesker, kan disse verktøyene bli en besettelse. Hvis du finner deg selv hele tiden og tenker på hva du har spist (eller hva du skal spise) og bekymre deg for vekten din til det punktet du er distrahert fra andre aktiviteter, kan dine vekttapsmål ha forvirret din sunne livsstil mål.

I mine år med rådgiverklienter har jeg sett dette mønsteret som fører til utbrenthet og utløser en rebound helt tilbake til gamle, usunne mønstre. Heldigvis behøver du ikke være opptatt av kosthold og vekt for å se resultater. Bare fokusere på det grunnleggende, som å spise på konsekvente tider; spise balansert måltider som inkluderer mange veggies, sammen med magert protein, sunt fett og små porsjoner av "gode" karbohydrater; og stopper når du er full, kan du se virkelige og varige resultater, samtidig som du har tid og energi for andre deler av livet ditt. Hvis du er redd for å slippe å tenke på eller registrere alt du trenger, spør deg selv om du ærlig kan tenke å fortsette å gjøre det seks uker eller seks måneder fra nå. Hvis tanken får deg til å knuse, gjør en innsats for å skape noe balanse. Å slippe litt må ikke bety å ofre resultater.

Din diett avstander deg fra din familie og venner

Jeg har fått klienter til å fortelle meg at de sluttet å tilbringe tid med venner og unngått familiefunksjoner fordi deres hengivenhet til deres diett oppveide sitt ønske om å engasjere seg i sosiale situasjoner. Noen av dette er normalt for alle som adopterer sunne vaner fordi den kulturelle normen er å overindulge. Men hvis du finner deg selv isolert og unngår folkene du bryr deg om, kan det ha gått for langt.

Hvis du er på jakt etter å spise sunt og folkene i dine sosiale kretser ikke er sunne spisere, er det måter å nyte å komme sammen som ikke krever at du spiser junk food. For eksempel: på en fest, ta med en sunn rett til å dele, for å tjene som din personlige go-to; velg restauranter hvor du vet at du kan få et sunt måltid, og velger ikke-mat-sentrerte måter å tilbringe tid sammen, for eksempel å gå en tur eller en tur, i stedet for å møte for drinker eller frossen yoghurt.