12 Kjente Fearless Females of Funny

12 Famous Fearless Females of Funny
Til ære for april er National Humor Month, tar Bio en titt på noen av komikens dronninger som har fått oss til å le for de siste 100 årene.
TV er ansvarlig for å introdusere verden til en helt ny generasjon kvinnelige tegneserier, som ikke bare utfører som sine forgjengere, men skriver også sitt eget materiale. Til ære for april er National Humor Month, tar Bio en titt på noen av komikens dronninger som har fått oss til å le for de siste 100 årene.

Moms Mabley (19. mars 1894-23 mai 1975) - Jackie "Moms" Mabley, født Loretta Mary Aiken, var en komediepionør som ble kreditert for å være den første kvinnelige opptreden komiker. Hun var definitivt en kvinne foran sin tid - homofil, svart og politisk. Etter en vanskelig barndom ble begge foreldrene drept i separate ulykker, og hun ble voldtatt to ganger da hun var 13, ble gravid begge ganger, og ble tvunget til å gi bort babyene - hun rømte til Vaudeville.

Det var på Chitlin Circuit, hun fant et uttak for hennes talenter. Hun utviklet en onstage persona som en gammel kvinne med en frumpete housedress, morsom hatt og tannløs tannkjøtt, år før hun var gammel. Det var en hyllest til bestemoren hennes, den ene foreldringsfiguren hun hadde kunnet stole på.

Men det var også en smart beslutning. I karakter var hun i stand til å være edgy med sin rutine som dekker racisme og seksuell innuendo gjennom doble entenders uten å fornærme seg. Hennes "bit" var å late som å være en skitten gammel dame, lure etter yngre menn. Det var ikke før 60-tallet at Mabley ble "oppdaget" av hvite publikum, selv om hun hadde utført i flere tiår på det tidspunktet.

Lucille Ball (6. august 1911 - 26. april 1989) - Er det noen i Amerika som ikke kjenner igjen den ikoniske rødhodet, hvem var stjernen til Jeg elsker Lucy? Det er det å ha en vellykket TV-serie som har spredt generasjoner, vil gjøre. Før suksessen til Jeg elsker Lucy, hadde Ball vært kjent som "Queen of the B's", som betyr B-filmer, men da hun fikk sjansen til å stjerne i en tv-serie, tok hun geni for fysisk komedie, som hadde blitt honet under Buster Keatons veiledning, og løp med det, og skaper den unike lekeplassen som var hennes CBS TV-serie.

Fra slapstick, til en-liners, til klassiske dobbeltak, var Ball en morsom sjåfør. Hennes evne til å gi slipp på forfengelighet og fremskynde Lucy's predicaments gjorde at jeg elsker Lucy en av de mest elskede programmene i fjernsynshistorien. Men hun var også en smart forretningskvinne, og ble den første kvinnen på tv for å lede et produksjonsfirma.

Tina Fey (18. mai 1970) og Amy Poehler (16. september 1971) - Mange tror at de to kvinnene møttes mens de jobbet på Saturday Night Live, men de møtte faktisk i improvisasjonsklasse i Chicago's ImprovOlympic, hvor deres fryktløse komplementære stilarter startet et vennskap som har vart i over 20 år.

De to jobbet sammen hele tiden - begge auditioned for Second Citys touring selskap og fikk konserten, men det var ikke før de satte seg på "Weekend Update" -bordet på SNL at det virkelig klikket at komedie var bedre med de to sammen .

Ikke at de trengte hverandre. Både Fey og Poehler er talentfulle i sin egen rett, som det fremgår av det faktum at Fey, som var den første kvinnen som ble kalt forfatter av SNL, skrev Mean Girls og exec produsert og starred i 30 Rock, mens Poehler spilte i Parks and Recreation og er produsent av Velkommen til Sverige.

Men det er magi når de er sammen på skjermen, som i Baby Mama og de tre Golden Globe-prisen viser at de har vært vertskap. Disse kvinnene skiller seg ut fra sine forgjengere fordi de ikke bare spiller de morsomme delene, men de lager dem.

Carol Burnett (26. april 1933-) - Burnett vokste opp i Hollywood med en kjærlighet til filmer, så hun ønsket alltid å handle. Men hennes sanne kall kom da hun oppdaget sin nisje i komedieskisser. Til tross for at forskjellige show hadde mistet sin popularitet, fant Burnett suksess i den sjangeren. Carol Burnett Show, som inneholdt hennes slapstick-stil av komedie, løp fra 1967 til 1979.

Burnett's show, gjort før et levende publikum, selv om det var repetert, følte seg fortsatt spontant, og i tillegg til komedieskissene inneholdt musikknumre, ukentlige gjestestjerner og et åpningssegment med Burnett som tok spørsmål fra publikum.

Ellen DeGeneres (26. januar 1958) - Fra farten har Ellen DeGeneres vært om ren, diskret komedie. Og det har lønnet seg for henne. Hun var den første kvinnen som Johnny Carson inviterte seg til å bli med på sofaen for å snakke etter å ha utført sin opptattingsrutine på Tonight Show. Han sammenlignet henne med Bob Newharts gjennomtenkte komedie.

Hennes jordnære tilnærming resulterte i to TV-seter: Ellen fra 1994 til 1998, og The Ellen Show fra 2001 til 2002. Mange sier at det kom ut på Oprah i 1997, og hennes TV-karakter kom ut, som forårsaket Ellen til bli kansellert det følgende året.

Sann eller ikke, reiste DeGeneres med sin treffspratfest, The Ellen DeGeneres Show, i september 2003, og har gått sterk hver gang. Hennes komedie er fortsatt morsom, involverer mye dans, og er opptatt, selv om hun har en forkjærlighet for å trekke pranks. Bare spør Matt Lauer.

Kristen Wiig (22. august 1973) - Kristen Wiig, hvis komedie var basert på satir og skarp sosiale kommentarer, er en av de lyseste stjernene som noen gang kommer fra Saturday Night Live. Hun viste seg at ved å skrive og stirre i brudepiker, kan en all-female cast få like mange latter som en helt mannlig kast og bli en kjernefysisk hit.

Wiig har en veldig spesifikk stil av komedie, spiller tegn med quirks, men kan gjøre dem overbevisende. Hun bringer også en lyshet til sine forestillinger som gjør henne til publikum. Og som Lucille Ball, virker Wiig for noe å få en latter, selv om det betyr å gjøre seg uattraktivt og være fysisk ubehagelig. Hennes mangel på hemninger gjør henne til en komedie-stjerne.

Joan Rivers (8. juni 1933 - 4. september 2014) - Joan Rivers vil bli husket for hennes fem tiår med sass, bite wit og hennes kaustiske tunge. Da hun slo komedie scenen på 1960-tallet, visste elv at det å være en fin jødisk jente ikke ville fly. Hun valgte i stedet for å fortelle sannheten som hun så det, og hun sparte ikke ire selv når det kom til seg selv, og ble kjent for sine selv-avskrekkende vitser. Denne innfødte New Yorker sa hva andre tenkte, men hadde ikke noe å si.

Rivers nye retning i komedie gjorde henne til en av sine dronninger, men hun var ikke en til å hvile på laurbærene sine. Hun fortsatte å jobbe veldig hardt, bekymret for at det hele kunne forsvinne. Så da elvene tok over den røde løperen, sparte hun ikke noen følelser for å få latteren.

Gilda Radner (28. juni 1946-20 mai 1989) - Da Gilda Radner døde av eggstokkreft, var hun bare 42, men hun hadde allerede forlatt et uutslettelig merke på komedieverdenen. Radner var den første leien når skaperen / utøvende produsenten Lorne Michaels satt sammen "Ikke klar for Primetime Players" for den første sesongen av Saturday Night Live. Michaels var kjent med Radners arbeid som medlem av Second City, så han visste at hun var perfekt for det eventyrlystne programmet han skapte, som skulle presse TV-grensene.

På skjermen var Radner fryktløs, noe som hjalp henne med å skape slike minneverdige karakterer som nasal-stemte kringkasteren Roseanne Roseannadanna, nerdy tenåring Lisa Loopner, Baba Wawa, en parodi av Barbara Walters, og klager Emily Litella.

Det var gjennom disse strålende kreasjonene at Radner enkelt etablerte et band med publikum som gjorde henne til lederen av pakken til de tre kvinnene på SNL på den tiden, de to andre var Jane Curtin og Laraine Newman. Radner ble belønnet for talentet hennes i 1978 av en fremragende kontinuerlig eller singel ytelse av en støttende skuespillerinne i Variety eller Music Emmy Award.

Phyllis Diller (17. juli 1917-20 august 2012) - Diller, født Phyllis Ada Driver, er best kjent for sin egenverdig humor som latterliggjør hennes utseende, (hun overdrev), hennes avsky for housekeeping, og en fiktiv mann hun kalt Fang, som hun senere innrømmet hadde blitt opprettet i en ad lib. Men mest av alt, er hun kjent for sine hardt slående en liners, noe som hadde vært spesialiteten til menn tidligere, og hennes smittsomme latter.

Diller var en sen blomer. Hun tok ikke opp komedie til hun var 37, så hun hadde år med hjemmeliv til min for sin handling. Og til tross for hennes forkjærlighet for plastisk kirurgi, hadde innbyggerne i Lima, Ohio ingen kompensasjon når det gjaldt å kle seg klokt på scenen. Alt for en latter. Hennes hår ser ut som om hun nettopp hadde blitt redd, stod opp rett fra hodebunnen hennes, og hun bar utrolige kjoler som i virkeligheten gjemte hennes figur, slik at hun kunne gjøre narr av kroppen uten at publikum var klokt til det faktum at Hun var i god form. Og så var det propellen, jeweled sigarettholderen, som hun eliminert når røyking ble regnet farlig for helsen. Men da hadde hun ikke behov for det. Hennes publikum fant henne morsom om hun var dishing på ekteskap, sex, foreldre eller alderdom.

Margaret Cho (5. desember 1968) - Når det gjelder Margaret Cho, er ingenting utelatt når det kommer til komedien hennes. Hun er brash og dristig i hennes opptreden rutiner, som dekker alt fra minutiae av hennes hverdag til riffs på sosiale og politiske problemer. Som en følge av dette finner hun seg selv midt i kontroversen - og har faktisk vært ubøyet til å utføre i minst en anledning av frykt for hva hun ville si.

Cho er den eneste koreansk-amerikanske komikeren på denne listen, og hun er ikke uheldig å bruke materiale som avdekker de vanskelighetene hun forsøkte å prøve å få jobb i underholdningsindustrien som et resultat av hennes etnisitet. Men det er ikke det eneste problemet hun takler. Kroppsbilde er en annen stor, som er hennes biseksualitet, rusmisbruk, hennes forhold til hennes mor, og George W. Bush.

Senest ble Cho tatt på oppdrag for hennes etterligning av Nordkoreas Kim Jong-un på Golden Globes i januar. Hennes svar? Hun tweeted: "Jeg spiller ikke løpskortet. Jeg spiller riskortet. "

Mindy Kaling (24. juni 1979) - Kaling, født Vera Mindy Chokalingam, prøvde henne på standup-komedie, men følte at det var for tidkrevende. Hun undviste det til fordel for å skrive og handle og er best kjent for sine roller som Mindy Lahiri i Fox sitcom The Mindy Project, og Kelly Kapoor på NBCs kontor.

Kaling, hvem har en B.A. i playwriting fra Dartmouth, var bare 24 da hun ble invitert til å bli med på kontoret for skriving, noe som gjorde henne den eneste kvinnen på åtte ansatte på den tiden. Det er hennes evne til å skape sitt eget materiale som setter henne fra hverandre, men hun visste alltid at hun som en indisk-amerikansk skuespillerinne, med mindre hun ville spille den beste vennen til blonde lederen, måtte hun skape sine egne roller .

Som et resultat, inneholder hennes CV nå sitcom skaperen, skuespilleren, TV-forfatteren, manusforfatteren, regissøren, forfatteren, bloggeren og den første indiske kvinnen til å stjerne i sitt eget show, The Mindy Project.